diumenge, 29 de maig del 2011

EL FUTUR ÉS NOSTRE



Si analitzem exhaustivament el comportament real del capitalisme en els seus principis
ètics, conceptes verbigràcia: Estat de dret, pluralisme ideològic, llibertat, propietat
privada, mercat, etc., constatarem que les definicions d'aquests propòsits no estan en
acord ni comparen amb la realitat viscuda, és a dir, no es pot veure al capitalisme
com a sinònim de justícia social, equitat econòmica, democràcia i prosperitat per a tots
per igual. Tampoc es pot reconèixer que ha proporcionat un desenvolupament continu a
escala de tota la societat, per contra, ha creat una àmplia bretxa que s'aprofundeix
cada dia més entre els països que han aconseguit la industrialització i alts índexs de
productivitat del treball i aquells països subdesenvolupats, la magnitud de renda no li
permeten participar del progrés científic tècnic i d'un intercanvi competitiu en el
mercat mundial, amb la qual cosa s'incrementa cada dia més el grau de subdesenvolupament,    de pobresa i depauperació dels nivells de vida de la població.
(MANUEL CASTRO FORMENTO.)
Però nosaltres, el primer i exclusiu mon hem fet un gran invent:L’ESTAT DEL BENESTAR.
L'estat del benestar és una cosa una mica complexa però que, en certa manera, tenim tots al cap: un estat del benestar és aquell en què les persones es doten a si mateixes d'una organització tal (habitualment personificada en l'Estat) que garanteix la protecció social per a tots els signants del pacte (fins i tot aquells que encara que volguessin no tenen la opció a no signar el pacte). Aquesta protecció inclou prestacions per desocupació, servei de sanitat, accés a l'educació ia serveis socials bàsics, garantia dels drets i llibertats fonamentals.
Però llavors, VA ARRIBAR LA CRISI .. La principal eina del poder per imposar mesures que d'altra manera serien rebutjades sense dubtar-ho. Tu veus crisi ells veuen ocasió de fer negoci a costa del que ens pertanyia a tots.
A la crisi econòmica de la qual tant es parla, cal afegir sense dubtar-ho ni un moment el continu retallada de llibertats a Europa, que es produeixen ja des de la política massiva i que ha perdut la por a expressar la seva racisme i la seva xenofòbia a cara descoberta. Davant d'un món que gràcies a Internet necessita cada vegada menys de les ràncies estructures «en corralito» en què s'han convertit els diferents estats, l'estat mateix reacciona de manera virulenta i excloent, fent-se valer, temorós de perdre el seu excessiu poder si ningú li fa cas. Temorós de quedar a casa el dissabte perquè ningú ho digui per sortir, temorós que la gent busqui altres materials diferents al control estatal de la vida pública i privada.
I és justamente açí on ens trobem; FUSTRATS DAVANT LA IMPOTÈCIA O IMPOTENTS DAVANT LA FUSTRACIÓ.
Tant se val. Contemplem com els mètodes tradicionals de participació i lluita poemes les llibertats i els drets, per la justícia i la igualtat social es fan miques davant el totpoderós sistema.
Per aquests motius, ha arribat l'hora de plantejar-se els moviments "DEMOCRÀCIA REAL JA" O "EL 15-M" com a veritables motors d'una nova forma d'intervenció política, tot això apesar de que estiguin per definir els seus mètodes. Tot arribarà.
Lliçó després de lliçó, haurem d'aprendre que aquest nostre planeta no pot seguir suportant tanta desigualtat, destrucció, explotació, i tants i tants etcèteres per solucionar.
Per tot això, ànim i endavant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FES EL TEU COMENTARI