diumenge, 18 de setembre del 2011

PALESTINA DEMANA INCORPORAR-SE A L'ONU COM ESTAT MEMBRE DE PLE DRET

L’Estat d’Israel incompleix sistemàticament les resolucions de l’ONU i la legalitat internacional, com la recent sentència del Tribunal Internacional de la Haia sobre el mur; manté ocupades Cisjordània, la Franja de Gaza, Jerusalem Est i els Alts del Golan des de 1967, i ha transferit població civil a aquests territoris per colonitzar-los. Aquesta ocupació ha comportat greus violacions de la Convenció de Ginebra i abusos contra els drets humans per part de l’exercit israelià ocupant i dels colons. Manté un regim d’apartheid, construeix colònies en territoris apropiats il·legalment, administra el terror assolant pobles, enderrocant habitatges, atacant ambulàncies i assassinant qualsevol que considera sospitós. L’Estat d’Israel gaudeix d’impunitat pel suport incondicional que rep dels EUA i no hi ha una pressió internacional decidida per fer-lo respectar el dret humanitari. El poble palestí, doncs, necessita més que mai la solidaritat de la societat civil (i institucional) internacional.
El proper 23 de setembre, és la data anunciada pel president palestí Mahmud Abbas qui demanarà demanarà al Consell de Seguretat de Nacions Unides l'adhesió de Palestina a l'ONU com a Estat de ple dret Representants del Quartet per al Pròxim Orient es donen avui cita a Nova York per intentar portar de nou a israelians i palestins a la taula de negociacions per reprendre un diàleg que porta estancat més d'un any. El retorn a les negociacions és el que pretenen EUA i la UE, abans que una iniciativa palestina que ahir van criticar per "unilateral" i que posaria a Washington en una posició complicada, atès que haurà d'explicar als països àrabs, en plena efervescència democràtica, la seva assegurança veto al Consell de Seguretat.
La iniciativa palestina compta amb l'oposició dels EUA i de la UE. Washington, principal aliat d'Israel, la vetarà segur en el Consell de Seguretat, de manera que no cap possibilitat de prosperar. La UE, dividida sobre la proposta, també va apostar ahir per la tornada a les negociacions com a única via per aconseguir la pau a la regió i, en darrer terme, la solució de dos Estats. En tot cas, haurien vist amb millors ulls que Abbas busqués en l'Assemblea General una millora de la situació palestina a l'ONU, en la que ara figura com a observador, per passar a ser Estat no membre. Creu l'Autoritat Palestina que aquesta segona via no ha de tancar malgrat el veto nord-americà en el Consell.

QUANTA HIPOCRESIA!
METÒDICAMENT L' ESTAT D'ISRAEL INCOMPLEIX UNA DARRERE D'ALTRA  LES RESOLUCIONS DE L'ONU I TANT EUA COM LA UE, XINA I RÚSSIA CALLEN DAVANT LA POLÍTICA DE TERRA CREMADA D'UN ESTAT QUE RES RESPECTA. PERÒ SEMBLA SI TROBEN CONSENS EN LA JUSTA ASPIRACIÓ DEL POBLE PALESTÍ-



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FES EL TEU COMENTARI